02 de maig 2007

EL CASTELL DE MONTJUÏC

Mira que n'era de dolent en CLOS com alcalde... Però en relació al Castell de Montjuïc, forçat per en Xavier TRIAS, va tenir la virtut de dir que no a les condicions indignes que en BONO volia imposar a la ciutat de Barcelona per la cessió del Castell a la ciutat...

Ara en ZAPATERO ha tornat a fer de les seves, i l'actual alcalde, Jordi HEREU, se l'ha empassada feliç i content. S'ha empassat que ens diguin expressament que les banderes han d'estar al Castell -quan ja hi ha una llei que regula l'ús de les banderes en edificis oficials-... S'ha empassat que el Ministeri de Defensa formi part del Consorci del Castell, d'un Castell que volen que es converteixi en un Centre per la Pau... Que l'Exèrcit espanyol no sempre fa la guerra és veritat... Que es vulgui pretendre que un Exèrcit -el que sigui- formi part d'un Consorci que gestiona l'ús d'un espai on hi ha un Centre per la Pau és un insult a la intel·ligència...

Però ens hem empassat més coses, tots plegats, gràcies a aquest tauró de l'Administració municipal... La Generalitat, per una ordre ministerial del Govern espanyol, passa a formar part d'un Consorci... En sabia alguna cosa en MONTILLA i en CAROD? O ja els sembla bé que des d'un despatx de la Moncloa els diguin on han d'estar i què han de fer?

I ens hem empassat l'atzagaiada legislativa més gran que jo recordo. I ens l'hem empassada sense que el protagonista s'hagi gairebé despentinat. Un projecte de llei del Govern presentat al Congrés dels Diputats establia les condicions de retorn del Castell a la ciutat de Barcelona. Aquest projecte de llei, en fase de presentació d'esmenes, s'estava complicant molt pel Govern, que no trobava la manera de concloure el procés de manera satisfactòria pels seus interessos. A més a més, s'acostava perillosament la data de les eleccions municipals i el retorn del Castell -promesa solemne de ZAPATERO en campanya electoral- no era ni tenia visos de ser realitat.

Què ha fet en ZAPATERO per arreglar aquest petit problema? Doncs sense posar-se vermell ha retirat el projecte de llei del Congrés, i mitjançant una ordre ministerial, ha fet fer allò que deia el projecte de llei. ESPECTACULAR! Ni l'Hugo CHÁVEZ ho hauria fet millor!!