11 d’octubre 2005

NOU GOVERN A ALEMANYA

Ja sabeu que m’agrada com escriu en Salvador SOSTRES, tot i que no sempre hi estic d’acord i quan hi estic d’acord, les formes emprades sovint m’empipen. Però en SOSTRES ha aconseguit que comenci a llegir l’AVUI per la part del darrera, per la seva columna diària. Molt poques vegades deixa indiferent. Avui, però, estic decebut, perquè no hi ha res en aquesta vida que m’empipi més que la mentida, la manca de rigor o ambdues coses combinades.

Comença el seu article referint-se al “pacte que a Alemanya faran socialistes i liberals”. Ja sabem tots de la filiació convergent (en el sentit estricte de la paraula) d’en SOSTRES. Els que el llegim ho sabem, i així i tot, comprem el seu article de cada dia. Ara bé, afirmar que el pacte a Alemanya el protagonitzen socialistes i liberals és anar més enllà de la defensa de les pròpies idees i del partit o partits que les representen. Amic Salvador –això d’amic, evidentment, és un eufemisme, perquè no he tingut mai el gust-, l’Angela MERKEL no és liberal. Tampoc conservadora. És demòcrata-cristiana.
Ei, i no passa res, eh? La democràcia cristiana ha governat molts anys Alemanya, com també ho ha fet, en coalició, a Catalunya. I prou bé que ens ha anat a tots, oi Salvador?