13 d’abril 2008

SOBRE EL NOU GOVERN

Ja tenim nou Govern, i ja tenim ministres catalans! (altra vegada, és clar...). I ministres andalusos, també. I amb diferències notables, al meu parer. Pels catalans, Defensa i Treball i Immigració. Pels andalusos, Foment i Igualtat. Qui hi guanya? ZAPATERO. És un trumfo pel PSC gestionar el Ministeri de Defensa? Segurament ho és més per CHACÓN, en ser la primera dona que ho farà, que estrictament pel PSC. És un trumfo pel PSC gestionar Treball? Sí. És d'aquells ministeris en què, no hi ha dubte, si es fa bé, medalla. Però si no es fa bé o la conjuntura econòmica és complicada, ai ai ai... I ja sabem com està l'economia. Deixant de banda, sense treure-li importància, la reflexió, que comparteixo, d'en Jordi BARBETA avui a La Vanguardia, on analitza les relacions CORBACHO-MONTILLA-ZAPATERO. Ja us ho avanço: en MONTILLA i el PSC més 'montillesc' no en surten gaire ben parats.

Pel costat andalús, només pel fet de sobreviure, la MALENI ja ha guanyat. I amb ella, el PSOE andalús. ZP treu molts vots a Catalunya, i el PSC pretén que això s'ha de fer valdre. Ja ho han vist, ZARAGOZA i companyia... Una fidel, la CHACÓN, a un ministeri on poc podrà fer per defensar Catalunya... Algú de qui no s'acaben de refiar, ministre de Treball, un bon ministeri, però que tampoc el podran lluir Catalunya endins... Mentrestant, Indústria, vola de mans catalanes dotze anys després....

I una darrera reflexió, al marge de partits i capacitats... És normal que una ministra o un ministre tinguin 31 anys? No. No és normal. Si amb 31 anys en aquest país es pot ser ministre, què es pot ser amb 24 o 25, director general? Ara els directors generals sortiran directament de la facultat? No, no i no. Ens estem equivocant molt. El proper que trenqui el rècord ja estarà per sota de la trentena... No està bé. Sacralitzar la joventut fins a aquests extrems no ens portarà enlloc, com a societat. I, a nivell personal, no crec que faci cap bé a una persona tan jove un lloc de tanta responsabilitat. Què farà als 40 anys?

A Europa als 31 anys amb prou feines ets regidor...