22 de maig 2008

GUARDIOLA, AÍDO I JOVENTUT.


He parlat una mica en d'altres posts de la sacralització que es fa de la joventut com a valor, quan de fet és una condició. Vaig fer-ho, sobretot, quan en RODRÍGUEZ ZAPATERO, en el seu afany per anar passant a la història per haver trencat motlles, va nomenar ministra d'Igualtat a Bibiana AÍDO, de només 31 anys.

Deia en aquell moment que em semblava que 31 anys eren molt pocs anys per tanta responsabilitat i que, més enllà de la responsabilitat, la reflexió que feia era a què podrà aspirar després una persona que als 31 anys és ministra? Curiosament, els mitjans de comunicació van apostar més per destacar la joventut de la ministra que la seva experiència o la idoneïtat per a desenvolupar la responsablitat de ministra.

Arriba ara un cas similar -amb molts matisos, però-. En GUARDIOLA, nou entrenador del Barça. En deu 37, d'anys, en GUARDIOLA. En tot cas, entre els 35 i els 40. I quin és el gran debat? La seva edat i la seva experiència. No ho entenc. Si la senyora AÍDO pot ser ministra i tots els mitjans fan el caldo gros amb allò de la "ministra més jove de la democràcia" i ningú es qüestiona públicament si em 31 anys es pot ser ministra, encara que sigui d'Igualtat, per quins set sous ara s'ha de qüestionar en GUARDIOLA des dels mateixos mitjans en relació a la seva possible inexperiència per la responsabilitat a dur a terme? Per què no es fa el caldo gros amb això de la joventut i s'escriu que en GUARDIOLA serà el primer entrenador més jove de la història recent del Barça, per exemple?

I consti que si agafem el meu raonament en relació a la senyora AÍDO, jo hauria de ser crític, a primera vista, amb l'arribada d'en GUARDIOLA al primer equip. Hi ha, però, diferències. La senyora AÍDO, per molt precoç que hagi estat, deu estar compromesa en política des del 14/15 anys... 16 anys d'experiència, sent molt generosos amb el concepte experiència, en aquest cas. En GUARDIOLA juga a futbol des del 5 o 6 anys. Al Barça des dels 11. Més de 25 anys d'experiència en futbol, i prop de 20 a l'èl·lit. I encara ens atrevim a callar quan fan ministra a una joveneta i en canvi armem les armes quan fem entrenador del primer equip del Barça a una persona que porta més de 20 anys a l'èl·lit del futbol, que és de la casa, que la coneix com si fos seva i que, a més a més de saber jugar a futbol és intel·ligent?

Quanta misèria, mare de Déu, quanta misèria...