25 de setembre 2008

I ENS PARLEN DE RESPONSABILITAT?

Per terra, mar i aire es reclama a Convergència i Unió responsabilitat.

En DURAN ha de ser responsable i votar a favor dels Pressupostos Generals de l’Estat.

En MAS ha de ser responsable i no posar en risc el front unitari pel finançament.

Convergència i Unió ha de ser responsable i no tensar massa la corda.

Convergència i Unió ha de ser responsable i no barrejar els Pressupostos i la negociació del nou sistema de finançament, especialment en temps de crisi.

Convergència i Unió ha de ser responsable i no deixar-se endur pel radicalisme d’Esquerra.

Convergència i Unió ha de ser responsable...

Potser que ja n’hi ha prou, no? Ens parlen de responsabilitat aquells qui amb mentides i enganys van portar a Espanya –i també a Catalunya- a recolzar una guerra que no volíem, que no volem, i que a més a més, és il·legal.

Ens parlen de responsabilitat aquells que un dia prometen aprovar l’Estatut que surti del Parlament de Catalunya i després s’esforcen i s’afanyen a no cumplir amb la seva paraula, a escapçar l’Estatut i a fer plegar el President de la Generalitat per no haver estat tot el dòcil que ells esperaven que fos.

Ens parlen de responsabilitat aquells que davant d’un atemptat monstruós com el de l’11-M van mentir a la societat espanyola per veure si arramblaven amb quatre grapats més de vots.

Ens parlen de responsabilitat, en definitiva, aquells que tenint immers el país en una situació de crisi econòmica incipient la van negar allí on va fer falta negar-la, en vigílies d’unes eleccions, perquè no els pogués fer mal electoralment.

Ens parlen de responsabilitat i ens demanen que posem el coll per superar la crisi econòmica els mateixos que no han fet res per reconduir res durant mesos –malgrat els avisos d’una part important de la societat i l’espectre polític i econòmic del país-.

Tots aquests són els que ens parlen de responsabilitat i ens demanen, a Convergència i Unió, a Unió Democràtica de Catalunya, a Convergència Democràtica de Catalunya, que l’exercim per evitar situacions pitjors en el futur.

En DURAN ja ha dit que si no hi ha sobre la taula un augment clar de la despesa –via nou acord de finançament – i el desplegament complet de l’Estatut no hi ha res a pelar.

Convergència i Unió farem el que haurem de fer. Però que no ens parlin, si us plau, de responsabilitat. El President PUJOL fa uns anys va emprar una expressió que va causar gran rebombori entre la premsa de llengua castellana perquè no van trobar una traducció satisfactòria, i que deia: “Són una colla de ximples!”, quan el PP i el PSOE es tiraven els plats pel cap pel cas GAL.

Avui ho podem repetir: són una colla de ximples, i que no esperin de nosaltres la responsabilitat que ells no han volgut tenir. En castellà: que cada palo, aguante su vela.