02 d’abril 2007

JA ES MIREN DE CUA D'ULL

S'han fet multitud de comentaris sobre la darrera setmana política a Catalunya. Qui hi ha guanyat? Qui hi ha perdut? Més enllà de la política, qui ha perdut ha estat el país, que ha tornat a donar la imatge que va donar durant els anys del Govern MARAGALL.

Més enllà d'això, aquí ningú ha guanyat -dificilment podia fer-ho ningú-, però sí que hi ha uns quants perdedors. Dos de molts clars, al meu entendre.

Esquerra, que ha llençat per la borda els esforços que estaven fent en CAROD i en PUIGCERCÓS per semblar bons nanos, per semblar el que no han estat mai, un partit de govern.

I el president MONTILLA -dic president, que així l'ICETA quedarà tranquil-, perquè després d'haver aconseguit que la gent percebés com a positiva la innacció, s'ha trobat amb què, malgrat tot, tot torna a semblar-se massa als darrers tres anys. Semblava que l'Entesa -el Tripartit II- es basava en una confiança mútua fonamentada en allò del "oi que no ens farem mal?", però la confiança ja l'ha trencada en VENDRELL un matí de calçotada i aquests invents, com ja es va demostrar amb els Governs MARAGALL, sense confiança, van pel pedregar.

Quan de temps trigaran a fer-se mal de debò? Això no ho sap ningú, però a partir de la setmana passada, els tres socis de Govern tornen a mirar-se de cua d'ull tots tres.