19 de setembre 2007

SOBRE AJUDES EN MATÈRIA D'HABITATGE

Ole, ole i ole!

En aquest país, com que s'acosten eleccions, ha arribat el moment de jugar al joc dels disbarats.
Ahir ens anuncia el president ZAPATERO això de les ajudes al lloguer de pisos per a persones joves. Deixant al marge que gran part d'aquestes ajudes ja estaven aplicant-se, i per tant no entenc ben bé l'anunci d'ahir, hi ha una altra cosa que m'agradaria comentar.

Si a tots els joves que viuen a l'Estat espanyol, estan independitzats i guanyen menys de 21.000 euros a l'any se'ls donen -visquin on visquin, tinguin on tinguin llogat el seu pis- 210 euros, als joves catalans, i a la societat catalana en general, ens estan tornant a donar gat per llebre.

Si a Castella - Lleó, Galícia o Astúries els sous són més baixos, i haurà més joves amb possibilitats d'accedir als ajuts. O, dit d'altra manera, si per la mateixa feina es paga més a Catalunya -que passa-, els joves catalans és més fàcil -o menys dificil- que superin els 21.000 euros anuals.
Però deixant de banda aquest primer comentari, hi ha un segon aspecte a tenir en compte. Els joves que guanyen menys de 21.000 euros i tenen llogat un pis a Osca, Albacete o Alcañiz, se'ls estarà ajudant molt més -en termes relatius- que el mateix jove amb el pis llogat a Barcelona, on el lloguer és molt més alt i, en conseqüència, l'efecte de l'ajuda, menor.

I el pitjor de tot plegat? Que com que la ministra que s'ha inventat la cosa és la Carme CHACÓN ja podeu comptar que els catalanets i catalanetes aplaudirem amb les orelles les propostes del mag ZAPATERO i la seva assafata de final de legislatura. Som així. Què hi farem....