31 d’octubre 2007

HUMILITAT I JUDICIS 11-M

Què poc que costa ser una mica humil, quants rèdits se'n poden treure d'aquesta humilitat, i quanta gent, quants líders polítics, són incapaços de ser-ne, ni que sigui una miqueta.

Avui es dicta la sentència de l'11-M. Vaja, que avui tindrem la constatació judicial que els autors dels atemptats tenien a veure amb Al Qaeda, i no pas amb ETA.

I ahir qui fou ministre de l'Interior en el moment dels atemptats, Ángel ACEBES, ja deia que ells no havien abonat la teoria de la conspiració, etc., etc., recordant-nos a tots -per si se'ns havia oblidat- que va ser ell mateix aquell que no es va cansar de repetir que hi havia dues línies d'investigació i que qui considerés que no havia estat ETA era un "miserable".

Un exemple de falta d'humilitat i, sobretot, de falta d'intel·ligència.

Que durant les primeres hores el Govern AZNAR, amb Ángel ACEBES al capdavant, cregués que l'autoria era d'ETA, no és que fos malícia, és que és el que pensava tothom. El Lehendakari el primer.

I, fins i tot, que el Govern AZNAR i l'Ángel ACEBES fossin els darrers en veure que al darrera hi havia la mà d'Al Qaeda és quelcom que jo crec que la gent podia arribar a passar per alt. En qualsevol cas, és evident que en aquell moment la societat espanyola va tenir la sensació que se'ls estaven amagant coses, i va optar pel canvi de govern.

El que em sembla el summum de l'estultícia és en vigílies de la publicació de les condemnes, i de fet durant tot el judici han tingut aquesta actitud equivocada, seguir reblant el clau.

Com de fàcil era vanagloriar-se que havia estat Ángel ACEBES, com a ministre de l'Interior en funcions, qui va detenir a tots els que avui seran condemnats! És que van ser ells qui els van portar a la presó!! És gràcies a ells que tota aquesta gent serà condemnada!!!

Però el rencor els cega. I la manca d'humilitat, que en el seu moment hauria suposat admetre que s'havien equivocat en insistir tant en el tema d'ETA.