11 de novembre 2007

ANEM BÉ

Té una certa gràcia. O fa veritable llàstima. Segons com es miri.

El Consell Nacional d'Unió nomena aquest matí en DURAN com a candidat a encapçalar la llista de CiU per Barcelona a les properes eleccions generals.

Les reaccions no s'han fet esperar. En SIRERA diu que en DURAN hauria d'anar de número 2 de Carme CHACÓN, perquè ja ha manifestat que no li importaria pactar amb el partit socialista. En Miquel ICETA ha advertit l'electorat -aquests socialistes sempre s'han pensat que la ciutadania és idiota i que cal anar advertint-la- que prestin atenció perquè votar DURAN no és votar CiU. El raonament el tanca l'amic ICETA explicant que darrera la imatge d'en DURAN hi ha els "radicals" MAS, PUJOL, HOMS i demés.

Conclusió superificial: per en SIRERA en DURAN és un socialista amb disfressa. Per en Miquel ICETA, en DURAN és el maquillatge d'una CiU radicalitzada.

Una altra conclusió: en DURAN està aconseguint centrar-se. En SIRERA el considera filosocialista, la qual cosa vol dir, al cap i a la fi, que el percep com a competidor en l'espai centredreta i l'intenta col·locar cap a l'esquerra. En Miquel ICETA el considera el moderat d'entre els radicals, i entén que cal avisar l'electorat de que no es creguin que CiU és tan moderada com en DURAN representa. La qual cosa vol dir, al cap i a la fi, que en Miquel ICETA i el PSC donen per fet que la ciutadania està percebent en DURAN situat al centre i que és creïble d'aquesta manera. I com que és creïble d'aquesta manera, només li poden fer mal advertint dels companys de viatge.

Tercera conclusió: anem bé.