20 d’octubre 2006

FER-SE TRAMPES AL SOLITARI

Ja ho he explicat altres vegades. No suporto la gent que s’enganya al solitari. Són gent tramposa. Gent de la que no et pots refiar. Tothom es pot equivocar, i és clar que sí! Però les persones de debò, quan s’equivoquen en són conscients i procuren aprendre de l’error.

Però com pots ser conscient de l’error si, fins i tot quan saps que has errat, procures mirar cap a un altre costat?

Tot això ve a tall de l’enquesta que avui he vist que en CAROD (remarco que en relació al 2003 aquest partit ha perdut pel camí el ‘Republicana’ i el ‘de Catalunya’) té penjada al seu
web.

La pregunta és concreta: “Creieu que la gestió del Govern després de l’expulsió d’Esquerra ha estat...”

Qui vol participar-hi pot optar per escollir d’entre quatre respostes:
- Igual que quan Esquerra era al Govern.
- Inexistent. Des que Esquerra va ser expulsada només s’ha fet campanya electoral.
- Dolenta en les àrees que no gestionava Esquerra, i bona en les altres
- Des de l’expulsió de CAROD el Govern va quedar coix


Primer consideració: en CAROD no considera la possibilitat de que sense Esquerra al Govern les coses hagin pogut anar millor. I el cert és que millor no han anat les coses. Però una cosa és pensar això, i l’altra, a un enquesta, impedir que qui pensa que les coses han anat millor ho pugui expressar.

Segona consideració: la tercera opció no s’entén. A les àrees que no gestionava Esquerra, amb la marxa d’Esquerra del Govern, les coses han anat pitjor, i a les altres àrees –és a dir, les que gestionava Esquerra- les coses han anat bé? O bé vol dir que en les àrees que Esquerra havia gestionat les coses ara havien anat malament, i que en canvi en la resta d’àrees les coses havien anat bé? Jo no ho entenc de cap manera.

Tercera consideració: que entenc perfectament i em fa basarda. Una possibilitat és considerar que la personalitat d’en CAROD sostenia tot el Govern i que, a partir de la seva marxa, tot va anar pel pedregar. Però qui ha fet aquesta enquesta? La dona d’en CAROD? Em sembla un insult a tota la gent d’Esquerra que es va quedar al Govern i va seguir treballant –tant bé o tant malament com van saber- pel país o pel partit. Què en deu pensar en BARGALLÓ quan entra la web del seu candidat i veu això? O l’HUGUET... O en VENDRELL...

Quarta consideració, i darrera. Lligant amb el principi: no m’agrada la gent que es fa trampes al solitari. I aquesta enquesta és, básicament, això: fer-se trampes al solitari.