20 de desembre 2006

EL CINISME D'EN JOAN FERRAN

Ai, l'amic Joan FERRAN... Avui a l'e-noticies a un article titulat "Els voltors i el llautó", manifesta el desgrat que li produeixen les crítiques al Govern pels recents actes de violència i robatoris de tota mena en domicilis catalans.

Per l'amic FERRAN, l'oposició (la 'dreta conservadora') s'esforça "irresponsablement en magnificar problemes que" -atenció!- "avui en dia estan presents en qualsevol societat moderna occidental".
Ai caram! Com que -sempre segons en FERRAN- a tot arreu passa això, l'oposició -els voltors, o la dreta conservadora- per què s'entesten en criticar el Govern?

Home, per començar, perquè això també passa a qualsevol societat moderna occidental. I democràtica. L'oposició té aquest vici: controlar el Govern. Ja sabem que en FERRAN preferiria una altra mena d'oposició, més a l'estil cubà, però vet aquí que vivim a una societat moderna occidental on no sé si que t'entrin a casa a robar i per propina t'apallissin és un problema present i sobre el que no cal controlar el què fa el Govern, però on sí que és evident que la tasca de l'oposició és controlar el Govern i si es considera que el Govern no fa la seva feina o no la fa prou bé, doncs dir-ho. És clar que sí.

I un segon comentari: em sembla gravíssim que des del partit majoritari del Govern -que no del país- s'insinuï que el problema dels robatoris és menys problema perquè és un problema que existeix arreu. És clar, com que arreu del món el paper de la dona és el que és, no cal fer polítiques d'igualtat ni cal denunciar que al Govern d'Entesa la paritat promesa no és tal! Si arreu del món la paritat tampoc és una realitat, no, Joan FERRAN?