05 de febrer 2008

CALDERA, CALDERETA, I LLÀSTIMA DELS BISBES...

Els bisbes, salvant totes les distàncies, i espero que se m'entengui bé, fan el mateix que ETA però al revés. Quantes vegades hem sentit a dir allò de que "sembla que ETA vulgui que guanyi el PP" quan enmig d'una campanya electoral la banda terrorista cometia atemptats?

Evidentment, els bisbes no atempten contra ningú, però sembla que només vulguin beneficiar aquella força política contra la que s'estan barallant. En primer lloc, l'Església té dret a dir la seva. I tant, que sí. Però ho ha de dir a la seva manera. Allò tan elegant de l'Evangeli: "dóna al Cèsar el que és del Cèsar, i a Déu el que és de Déu". I quantes vegades determinada jerarquia de l'Església em recorda als fariseus que van acabar per portar Jesús al Gólgota... Però bé, deia que l'Església té dret a dir la seva. I té dret a defensar-se quan, com a institució, es veu amenaçada.

Però tots plegats han estudiat prou per a saber que les accions d'ara tenen efectes l'endemà. I, com molt bé escriu l'Antoni PUIGVERD a l'article que recomano al post anterior i que va publicar La Vanguardia ahir dilluns 4 de febrer, quan tota l'agenda de campanya estava centrada en l'economia i el PSOE no sabia com ensortir-se'n, arriben els bisbes i es posen a parlar de drets, valors i ETA: els temes preferits de ZP, uns temes que a més a més tenen la virtut de radicalitzar el discurs de Mariano RAJOY. En Pepiño BLANCO deu estar fregant-se les mans.

Per altra banda, i tornant a l'agenda econòmica. Dades esfereïdores de l'atur a Espanya el mes de gener. I el ministre responsable del tema, l'inefable CALDERA (inventor del xec dels 400 euros, diuen) va i ens diu que això ha passat perquè la recessió econòmica ha arribat al mercat de treball. Però escolti, no havíem quedat que això de la recessió econòmica era un invent del PP que ho veuen tot de color de negre? No havíem quedat que a Espanya no hi havia recessió econòmica?

El que us deia l'altre dia: menteixen més que mengen, aquests socialistes.