19 de juny 2006

ELS BRUIXOTS

Ja tenim nou Estatut. I ja tenim aquí els que no es posen vermells. Ja ho heu vist. Esquerra, que és més decent que el PP –això sí que ho té-, avui ja ha començat a rectificar i a fer autocrítica. El PP no entén el verb rectificar, i per tant segueix amb les mateixes.

Però ahir els dos, PP i Esquerra, en algun moment de la nit, van utilitzar aquell argument de “només 3 de cada 10 catalans han donat suport a l’Estatut”. Mentida? No. Estrictament és veritat. El que passa és que estrictament també és veritat que “només 1 de cada 10 catalans han dit que NO a l’Estatut”. En sentit estricte, això també és veritat. Però això no ho diuen, no ho deien, ahir a la nit.

I si 3 de cada 10 han donat suport a l’Estatut, i 1 de cada li han negat, què han volgut fer la resta? Doncs no se sap, perquè no hi ha cap paper a les urnes que expliqui quina ha estat la seva voluntat. Aprenents de bruixot pretenen saber què pensaven fer els que no han anat a les urnes? Si els agrada... A mi, però, la política em sembla massa seriosa per a confiar-la als bruixots.