15 de març 2007

MÉS SOBRE EL PSOE I EL PP, O TANTO MONTA MONTA TANTO

El PSOE acusa ara el PP d'haver retallat 194 anys de presó a 62 presos d'ETA quan el partit d'Aznar i Rajoy era al poder.

Suposo que el PSOE això ho fa per defensar-se dels atacs brutals que està rebent per part del PP.
No seré jo qui defensi el PP, però se'm regira l'estòmac quan em volen enganyar... El PP no em vol enganyar, perquè si ho vulgués, no faria aquests plantejaments tant transparents. El PP, amb els seus plantejaments, s'assegura l'animadversió eterna de l'Espanya que no és la seva. Qui sí que em vol enganyar, fent-me passar gat per llebre, és el PSOE.

Estic segur que no diuen mentida. El PP deuria practicar retallades de condemnes. Però no diuen tota la veritat. Caldria veure si aquestes retallades es poden emmarcar en el període de treva 1997-1999. Perquè si és així, resultaria que malgrat que el PP considerava la treva com una 'trampa', va acabar fent més accions per afavorir el procés que no pas les que ha dut a terme el PSOE i el president RODRÍGUEZ ZAPATERO, que sempre m'ha fet la impressió que ha parlat massa del procés, i ha fet poc per mantenir-lo amb vida.

I un segon punt, que li he sentit dir ja un parell o tres de vegades a en Lluís Foix i que crec que és prou encertat. De Juana, que va matar 25 persones, era a punt de sortir de la presó quan la Fiscalia de l'Estat -que depèn del Govern socialista-, segurament impulsada per una campanya que es començava a fer des de l'AVT i el propi PP -però res a veure amb el què ara ha de fer front el PSOE-, va "trobar" un nou delicte de De Juana per tal de mantenir-lo a la presó. I no un delicte qualsevol, no. Un delicte d'opinió. I diuen que vivim en democràcia! El que hauria dit l'esquerra d'aquest país si el PP hagués fet una cosa semblant... No només li "troben" un delicte d'opinió, sinó que per ell es demana una burrada d'anys de presó, que es concreten en una primera sentència de 12 anys. En aquest context, De Juana inicia una vaga de fam que el porta a un estat de salut delicadíssim, fins que fa poques setmanes el recurs que havia presentat es concreta en una reducció de la condmena a "només" tres anys de presó. Donat el seu estat de salut -voluntari, no ho oblidem!-, el Govern decideix que com que ja ha complert pràcticament les dues tercers parts de la pena, pot alleugerir la situació penitenciària de De Juana, tornar-lo a Euskadi i, quan sorti de l'hospital, acabi de complir la condemna en presó domiciliària.

Un seguit, és clar, de disbarats. Que acaba amb una decisió encara més disparatada, com és la d'acceptar que un pres, mitjançant una vaga de fam, pugui aconseguir que l'Estat l'alleugeri de la seva situació penitenciària. I encara és més surreal que sigui el mateix Govern que l'imputa un delicte d'opinió i que demana per ell penes de preso desorbitades el que després, per no convertir-lo en màrtir l'acabi convertint en heroi.

Ara bé, aquesta gent del PP són d'un altre planeta, també. Perquè això que explica en Foix i que jo acabo de parafrasejar és un atac molt més directe i molt més potent a la línia de flotació del Govern socialista i a la personalitat del seu president, que no pas milions de banderes espanyoles onejant arreu.