30 de gener 2008

SOBRE ELS 400 EUROS D'EN ZP

L'altre dia deia en ZP que ens "tornarà" 400 euros de l'IRPF. A tots els contribuents. A la mesura ja se l'ha batejada amb el nom de "xec ZP", i el PSOE (i el PSC) defensen acarnissadament que la mesura és molt social perquè 400 euros, per qui va just, és una quantitat que pot arribar a ser relativament important.

Curiós. Remenant hemeroteca em trobo amb el següent titular, del mes d'octubre (22/10/2006), a La Vanguardia: "MONTILLA cree que los catalanes no quieren los "experimentos" de MAS y avisa que los "cheques" se pueden quitar".

Recordem que a la campanya de les darreres eleccions catalanes (les declaracions d'en MONTILLA feien referència a les diferents propostes d'Artur MAS), el programa de Convergència i Unió incorporava un xec escolar, per facilitar que tothom pugués anar a l'escola que fos de la seva preferència, i d'altres tipus de xecs, universals, per tal de facilitar a la ciutadania l'accés a millors serveis. El PSC i ICV van reaccionar amb allò de que CiU s'havia convertit al neoliberalisme, i encara recordo en SAURA, al debat a TV3, qualificant les propostes de CiU d'estar americanitzades.

Ara resulta que fa uns mesos l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, que no governa CiU, dóna xecs universals pel material escolar. I, com deia a l'inici, en ZP promet un xec de 400 euros. I el PSC i el PSOE ho defensen com la gran mesura.

Home, o s'han convertit, ells també, al neoliberalisme -això és el que deu pensar Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya i Esquerra Unida i Alternativa-, o quan CiU va començar a parlar de xecs, com que la idea no era seva, no van tenir cap problema a mentir i qualificar en MAS i a la gent de CiU de neoliberals.

Tranquils. El PSOE i el PSC no s'han convertit al neoliberalisme. I sí, el PSOE i el PSC menteixen més que mengen. En general. I el que abans era la tinya, perquè no ho deien ells, ara és la solució a tots els mals, perquè ho diuen ells.

Prenguem-ne nota.