21 de juliol 2008

MILLOR PRENDRE'NS-HO SERIOSAMENT.

Qualifica en Jordi BARBETA el discurs que en José MONTILLA va fer ahir, a la cloenda del Congrés del PSC, davant d’en José Luis RODRÍGUEZ ZAPATERO, com “el discurs de la seva vida”, i s’anima fins i tot a llençar una d’aquelles frases (“surge el espíritu del 20 de julio”) que de tant en tant els periodistes llencen somniant que el futur els doni la raó i poder explicar als seus néts que van ser ells els qui van posar el nom a una era. Una mica allò d’en Lluís CANUT amb el qualificatiu de Dream Team en relació al Barça d’en CRUYFF...

Ahir, mentre veia el 3/24 i escoltava el discurs d’en MONTILLA jo també pensava que estàvem davant d’un moment important pel futur del país, SI (i les majúscules no són un error tipogràfic) i només SI no es tracta d’una operació més de marketing del PSC –àmbit en el qual en són mestres-.

Només el temps ens dirà si “l’esperit del 20 de juliol” és tal o si ha estat una estratagema més dels ZARAGOZA’s boys per marcar perfil i posar la cirereta al seu Congrés.



De tota manera, una cosa si que la veig clara: fins a data d’avui al PSC ni li havia fet falta ni havia volgut posar la cirereta al seu Congrés d’aquesta manera. Potser això, i no el discurs d’en MONTILLA, és l’esperit del 20 de juliol. En qualsevol cas, mal faríem els partits nacionalistes si menyspreessim el gir que sembla que comença a donar el PSC. Ja estarem a temps de denunciar que només era una estratagema. Ara per ara, millor prendre’ns-ho seriosament.