20 de setembre 2006

SABER O NO ANGLÈS, O COM EN JOAN FERRAN DIU XIMPLERIES

En Joan FERRAN és un dels meus socialistes preferits. Als seus articles a l’e-noticies, ja que no veig que n’escrigui enlloc més –i no m’estranya- sempre en diu una de grossa i, sobretot, sempre fa palès que més que socialista és sectari de mena.

Fa uns dies l’Artur MAS va anunciar que si ell guanyava les eleccions procuraria que la Televisió de Catalunya emetés durant unes hores en anglès, per tal de facilitar la transformació de Catalunya en una societat trilingüe, on l’anglès sigui quelcom assumit com a natural. Vaja, el mateix que fa anys que fan els països escandinaus!

Doncs al Joan FERRAN això no li ha acabat de semblar bé, i publica avui un article on ell, tot divertit, col·loca a l’Artur MAS l’etiqueta d’anglòfil –com si això fos dolent-, es refereix a ell com el “reiet Artur” –sense que sigui estrictament necessari- i considera ridícula la proposta, col·locant-la al nivell de la que el mateix MAS va fer fa tres anys en relació a la seleccions nacionals catalanes, quan va dir allò –que sí que era una sobirana tonteria- de que els esportistes catalans podrien enquadrar-se amb la selecció andorrana.

El que proposa Convergència i Unió és el que ja es fa a Flandes –on tota la programació és en versió original subtitulada, ja sigui la versió original en anglès, danès, català o japonès-, Holanda, Portugal, els països escandinaus, ja esmentats. Vaja, els països on a partir d’una determinada generació l’anglès ja no és un mèrit sinó que es dóna per suposat.

Per en Joan FERRAN la proposta és una ximpleria. Manifestant-ho manifesta, alhora, les seves limitacions personals i la seva ignorància de per quins camins transita el món. Però, si us plau, que no els hi ho faci pagar als nostres fills. Que en FERRAN no necessiti l’anglès ni consideri la seva importància és la prova palpable que fa masses anys que viu de la “moma” i que no li ha calgut sortir al món a guanyar-se la vida.