28 de setembre 2006

EL PSC, ELS PRESSUPOSTOS I EL PACTE DEL MAJÈSTIC

MONTILLA i el PSC estan eufòrics per la negociació pressupostària, i l’estan comparant amb el Pacte del Majèstic. Evidentment, no per equiparar-ho tot plegat, sinó per evidenciar que ells han superat amb escreix l’esmentat pacte.

Més cínic no es pot ser.

Primer, el Pacte del Majèstic era entre tres forces polítiques diferents, amb projectes polítics diferents, amb diferents idees d’Espanya i amb líders també molt diferents. El pacte pressupostari d’aquesta setmana és entre el ministre SOLBES i l’ex ministre MONTILLA. És a dir, mateix partit, mateix projecte, mateix líder.

Segon, el Pacte del Majèstic suposava que Convergència i Unió arrencàvem de l’Estat determinats compromisos pressupostàris a canvi del seu suport parlamentari. El pacte pressupostari SOLBES-MONTILLA només suposa que el Govern del PSOE arrenca de l’Estatut determinats compromisos pressupostaris.

Tercer, han passat deu anys del Pacte del Majèstic i, entremig, Convergència i Unió ha estat clau per a pactar un nou sistema de finançament –el 2001- i un nou Estatut, amb un altre nou sistema de finançament. Per tant, hi ha més recursos a l’abast ara que no pas el 1996. Per tant, comparar xifres absolutes del 1996 i del 2006 és molt cínic.

I jo no vull pel meu país algú que no només pretén enredar-me, sinó que per a fer-ho s’enreda a ell mateix. No vull que em governi algú que es fa trampes al solitari, que no hi ha res més estúpid que això.