13 de setembre 2006

SOBRE ELS ORÍGENS DE CADASCÚ

Percebo des de fa un temps un interès per part d’un determinat partit polític per fer entrar a la societat catalana pel camí pedregós i gens recomanable de l’origen dels ciutadans del país i, en concret, sobre l’origen d’un dels candidats a les eleccions del proper 1 de novembre.

Es tracta d’un debat estèril, que no aporta res de bo al comú de la societat, que no soluciona cap dels problemes que patim la majoria de ciutadans del país i que em fa tot l’efecte que només interessa a aquell que el promou.

Els catalans –catalanistes, si vol- ens estimem molt el nostre país. I ens estimem molt la nostra cultura. I aquest país i aquesta cultura han estat fets, modelats, al llarg de la història, per tots els pobles que s’hi han estat, que han passat per aquí i, en conseqüència, l’origen de tal o qual polític ens ha d’importar ben poc. Ens importa què farà pel país. Ens importen quines solucions aportarà pel millor benestar dels que hi vivim. Però no cal que s’hi esforcin més: no ens importa gens on ha nascut, no és important pel nostre futur personal, no és important pel futur del país.